Γιατί Δουλεύουμε;

  • terring
  • Το Άβαταρ του/της terring Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Συντονιστής
  • Συντονιστής
  • Στήριξε τα όνειρα σου στ' αστέρια, γιατί αυτά δεν στηρίζονται πουθενά κι από κανέναν
Περισσότερα
4 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19253 από terring
Γιατί Δουλεύουμε; δημιουργήθηκε από terring
"Γιατί δουλεύουμε?

Είναι γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε ιδιαίτερα ικανοί και έξυπνοι να κάνουμε πολύ δύσκολες, επίπονες και πολύπλοκες δουλειές, επαγγέλματα που συχνά εντυπωσιάζουν,
ίσως όμως δεν είμαστε το ίδιο ικανοί και έξυπνοι να γνωρίζουμε το γιατί και το για ποιους τις κάνουμε… μια εποχή, που τα δεδομένα και οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά σε σχέση με το παρελθόν…
…μοιάζει σαν απλά να αποδεχόμαστε αυτό που μας υποδεικνύουν να κάνουμε.
Είναι προφανές ότι δεν αναφερόμαστε στις δημιουργικές ανθρώπινες τάσεις, την περιέργεια, τη φαντασία, την έμπνευση, την καλλιτεχνία.
Αναφερόμαστε καθαρά στη μισθωμένη εργασία.
Σκεφτείτε αν το θέλετε τους παρακάτω λόγους.

- Πρώτα απ όλα δουλεύουμε για να μπορούμε να έχουμε εισόδημα που θα μας δώσει πρόσβαση σε όσα έχουμε ανάγκη, πληρώνουμε για να εκπληρώνουμε τις ανάγκες μας.

- Δουλεύουμε γιατί ως πολίτες μιας χώρας πρέπει να πληρώνουμε φόρους για να συντηρούμε το κράτος που μας εξουσιάζει.

- Δουλεύουμε όλο και περισσότερες ώρες για να έχουμε όλο και λιγότερο ελεύθερο χρόνο.
Πρέπει να είμαστε απασχολημένοι σε μηχανικά πράγματα, να λειτουργούμε μηχανικά, να μην έχουμε κριτική σκέψη, να μην μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα και προκλήσεις της ζωής, ώστε έτσι να είμαστε πιο εύκολα υπάκουοι σε όσα αποφασίζουν άλλοι για τις ζωές μας.

- Καθώς οι μηχανές και οι αυτοματισμοί αντικαθιστούν όλο και περισσότερους ανθρώπους σε παραγωγικές θέσεις και για να αποφύγουμε την έκρηξη της ανεργίας (απώλεια εισοδήματος) σε επίπεδα μη ανεκτά από το οικονομικό σύστημα, απασχολούμαστε όλο και πιο πολύ σε δουλειές σχετικές με την παροχή κάθε λογής υπηρεσιών.

- Δουλεύουμε πολύ για να σχετιζόμαστε σαν άνθρωποι όλο και λιγότερο, για να μην καλλιεργούμε τις σχέσεις με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τα αληθινά ενδιαφέροντα μας, τα πράγματα που αγαπάμε να κάνουμε.

- Δουλεύουμε για να μην εξελισσόμαστε ουσιαστικά, να μην εκπληρώνουμε τις αληθινές μας ικανότητες και δυνατότητες.

- Και πάνω απ όλα, δουλεύουμε για να συντηρούμε ακόμα ένα απαρχαιωμένο, επικίνδυνο και άδικο οικονομικό χρηματοπιστωτικό μοντέλο, από την ύπαρξη του οποίου συμβαίνουν όλα όσα αναφέρθηκαν και όχι μόνο…Είναι ένα μοντέλο που στραγγίζει τους ανθρώπους από τις πραγματικές τους αξίες και τους μετατρέπει σε υπάκουους σκλάβους, καταναλωτές και χειραγωγημένους υποστηρικτές του.

Είναι ένα μοντέλο που, καθώς είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τους φυσικούς πόρους και τις ανθρώπινες ανάγκες, ευθύνεται για όλους τους πολέμους, τη βία, την αδικία, τις διακρίσεις, τη φτώχια, την πείνα, τη δυστυχία, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την εξάντληση των φυσικών πόρων…
Δυστυχώς είναι και το μόνο που όλοι οι κατεστημένοι φορείς της κοινωνίας, τα πολιτικά κόμματα, οι αυθεντίες και οι επίδοξοι σωτήρες ξέρουν και προτείνουν οδηγώντας μας στα ίδια πάντα αδιέξοδα και φαύλους κύκλους.

Μάθετε για την Οικονομία των Πόρων (Resource Based Economy) που προτείνει το παγκόσμιο κοινωνικό σχέδιο The Venus Project "

Τάσος Πετρίδης

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

Mods are asleep. Post ponies!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19254 από psyxovgalths
Απαντήθηκε από psyxovgalths στο θέμα Γιατί Δουλεύουμε;
Έγραψες σε ενα ηλεκτρονικό φόρουν αυτο το κείμενο επειδή,

Κάποιοι άνθρωποι δουλέψαν και παρήγαγαν την τροφή που βρήκες στο σούπερ μάρκετ (η όπου την αγοράζεις τέλος πάντων)
κάποιοι δούλεψαν για να προσφέρουν την υπηρεσία της μεταφοράς απο τον τοπο παραγωγης στο τόπο κατανάλωσης, και τελικής πώλησης
Εσύ η κάποιος άλλος δούλεψε (αφιλοκερδός η μή) για να μαγειρευτεί το φαγητό σου με αποτέλεσμα να εξασφαλήσεις έναν απο τους παράγοντες ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και με λυμένο αυτό το πρόβλημα σε (0-2 ώρες) έχεις την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσεις τον υπόλοιπο χρόνο σου για να σκεφτείς αυτό το κείμενο η να ασχοληθείς με τις δραστηριότητες που εσυ θεωρείς δημιουργικές.
Θα προσπαθήσω να μην μακρυγωρίσω και να σου περιγράψω πόσοι άνθρωποι δουλέψαν απο την εξώρίξη των μετάλλών μέχρι την παρωχή υπηρεσιών για να έχεις έναν υπολογιστή στο σπίτι σου η για να υπάρχουν υπολογιστές γενικά, για να έχεις καλώδια η δοριφόρους που σε συνδέουν ιντερνετικά με όλο το πλανίτη, μέχρι τον Απολλώνιο που δουλεύει κάποιες ώρες τι μέρα για να προσφέρει την ιντερνετική υπηρεσία που λέγετε "Απαράδεκτοι" δωρεάν.

Και αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί να δουλεύουν για όλα αυτά μπορεί η ερώτηση σου να μην έφτανε ποτέ σε εμένα ώστε να σου δώσω αυτή τη καταπλήκτική απάντηση, η αν ήσουν υποχρεωμένος να κάνεις όλες τις δουλειές που απαιτούντε για την επιβιώση σου μπορεί να μην σου φτάναν 24 ώρες σε μία μέρα ενώ στο κόσμο και στο οικονομικό μοντέλο που ζείς μπορείς να ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ την επιβίωση σου και τις βοηθητικές υπηρεσίες με χρήματα τα οποία συνήθως τα αποκτάς προσφέροντας την εργασία σου για 8ώρες την μέρα με αποτέλεσμα να έχεις 16 ώρες μέσα στη μέρα για τον εαυτό σου.

THERE IS NO JUSTICE, IT'S JUST ME
Last edit: 4 Χρόνια 5 Μήνες πριν by psyxovgalths.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19452 από MyrwnPol
Απαντήθηκε από MyrwnPol στο θέμα Γιατί Δουλεύουμε;
Ενδιαφέροντα posts. Να πώ απλά, για να παίξουμε και λίγο με τις λέξεις οτι εύστοχα χρησιμοποιείτε την λέξη δουλειά έναντι εργασίας (που είναι και ο σωστός όρος), γιατί η πρώτη αντιπροσωπεύει περισσότερα την εποχή μας..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 5 Μήνες πριν #19612 από apollonios
Απαντήθηκε από apollonios στο θέμα Γιατί Δουλεύουμε;
Το 99% της ανθρωποτητας θα πρεπει να ειναι σε καταστολη ετσι ωστε να μην μπορει να διεκδικησει τη ζωη που του αξιζει.
Ετσι λοιπον εχουν εφευρεθει διαφορα τεχνασματα καταστολης οπως:
Ναρκωτικα,
Τζογος
Τηλεοραση
Facebook
Αλκοολ
Ποδοσφαιρο
Κομματα
Θρησκειες
κτλ κτλ με τα οποια ασχολουνται καθημερινα τα «κοτοπουλα» του παγκοσμιου πτηνοτροφειου, περνανε τη ζωη τους «αμεριμνα» και περιμενουν με βαριεστημαρα την ημερα που θα πεθανουν....
Ενα απο τα προηγουμενα ειναι και η δουλειά (δουλεία) που σου δινει την ψευδαισθηση πως οσο περισσοτερο και αν γινεις δουλος, τοσο περισσοτερο θα πλουτισεις και θα απολαυσεις (σε μια αλλη ζωη φανταζομαι) ολα αυτα που βλεπεις να απολαμβανει η ελιτ!

Η ελιτ βεβαιως ζει διαφορετικα...

Όταν το χέρι δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάζει το δάχτυλο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #19816 από leonaidas
Απαντήθηκε από leonaidas στο θέμα Γιατί Δουλεύουμε;
Δουλευω για 2 κυριως λογους περα απο το βιοποριστικο. Πρωτον για να νιωθω εγω προσωπικα οτι προσφερω εργο και γινομαι παραγωγικος και δευτερον για να μπορω να κανω καποια πραγματα που πραγματικα αγαπω.Οπως πχ ενα πακετο που εκλεισα το καλοκαιρι για μια βδομαδα στην Πορτογαλια με την WorldVentures . Απο την αλλη δεν ειμαι workaholic . Δουλευω για να ζω δεν ζω για να δουλευω .Αυτη τη δεδομενη στιγμη ειμαι ικανοποιημενος με τα οσα εχω κατακτησει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #19827 από Butterfly93
Απαντήθηκε από Butterfly93 στο θέμα Γιατί Δουλεύουμε;
Το θεμα ειναι πλεον οχι το γιατι δουλευουμε αλλα το πως δουλευουμε σε αυτη τη χωρα...Το ποσο σκυβουμε το κεφαλι με τον φοβο της ανεργιας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.317 δευτερόλεπτα