Η Επιλογή Είναι Δική Μας (The Choice is Ours)

  • terring
  • Το Άβαταρ του/της terring Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Συντονιστής
  • Συντονιστής
  • Στήριξε τα όνειρα σου στ' αστέρια, γιατί αυτά δεν στηρίζονται πουθενά κι από κανέναν
Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19678 από terring
Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο και να διαμαρτυρηθείς, όσο και να γκρινιάζεις, όσες κατάρες και ν' αμολήσεις, όσα θυμωμένα posts και ν' ανεβάσεις στο Διαδίκτυο, δε θ' αρκούν για ν' αναιρεθεί το γεγονός ότι το σημερινό σύστημα καταρρέει μπροστά στα μάτια μας. Η κοινωνία μας, η οικονομία μας και το πολιτικό μας σύστημα αυτοκαταστρέφονται, επειδή βασίζονται στην απληστία, στον υλισμό και στον ατομικισμό, αντί στην αειφορία, στη λογική και στην αλληλεγγύη. Αντί να ξοδεύουμε τις δυνάμεις μας και το χρόνο μας στη διαχείριση ενός έτσι κι αλλιώς ξεπερασμένου και ετοιμοθάνατου συστήματος, δε θα ήταν καλύτερα να χτίζαμε ένα νέο σύστημα απαλλαγμένο από κάθε μορφής καφρίλα που τρώμε στη μούρη απ' τη πρώτη στιγμή της ζωής μας; Κι όμως γίνεται!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, έχουμε τις γνώσεις, τα εργαλεία και τους πόρους για να χτίζουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Μια παγκόσμια κοινωνία που να βασίζεται πάνω στον ορθολογισμό, την αειφορία και την αλληλεγγύη. Δε μιλάμε για ιδανικές ουτοπίες, αλλά για ένα νέο παγκόσμιο σύστημα αξιών και δυνατοτήτων, πολύ καλύτερο και πλουσιότερο απ' το έκτρωμα στο οποίο ζούμε σήμερα. Η λύση αυτή λέγεται The Venus Project και πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο ντοκιμαντέρ "The Choice is Ours". Το ντοκιμαντέρ αυτό καταρρίπτει τον μύθο της κακής ανθρώπινης φύσης, μελετά το παρασκήνιο όσων έχουμε μάθει να θεωρούμε δεδομένο, προτείνει μια νέα παγκόσμια κοινωνία βασισμένη στην επιστημονική μεθοδολογία, και εξερευνάει τις πνευματικές δυνατότητες των πολιτών του μέλλοντος.

Διαθέσιμο και με Ελληνικούς υπότιτλους, στο στήσιμο των οποίων συνέβαλα κι εγώ (ναι, είμαι ψώνιο :P ). Αν σας άρεσε το βίντεο, μοιραστείτε το.


"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

Mods are asleep. Post ponies!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #19813 από leonaidas
Exactly!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.223 δευτερόλεπτα