Lamia News

Βιωματική συνάντηση Babywearing και περίπατος στην πόλη

02 Μαϊ 2018

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Babywearing (European Babywearing Week) , η εθελοντική ομάδα "Λαμία : Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας" σάς προσκαλεί το Σάββατο 12 Μαΐου σε έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης!

Σήμερα που η μαμά έχει να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους, το να μπορεί να "φορά" το μωρό της αποδεικνύεται σωτήριο στην καθημερινότητά της! Η πρακτική babywearing βοηθά στο δέσιμο του γονέα με το παιδί (#bonding, #attachment_parenting), στον θηλασμό, στις καθημερινές εργασίες εντός και εκτός του σπιτιού, στην #ψυχαγωγία της οικογένειας και όχι μόνο!

"Φορέστε" λοιπόν τα μωρά σας σε έναν κατάλληλο* μάρσιπο και ελάτε να κάνουμε μαζί μια βόλτα στην πόλη μας! Στην διαδρομή μπορείτε να κάνετε τις δουλειές σας, τα ψώνια σας ή απλώς... να απολαύσετε την παρέα!

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες μας και θα καταλήξει ξανά εκεί, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και όσες/όσοι επιθυμούν να καθίσουμε για έναν καφέ.

Για την ομαλή διεξαγωγή προτείνουμε:
- Να φοράτε στρωτά παπούτσια, ιδανικά, αθλητικά.
- Αν ο ήλιος είναι δυνατός, ίσως χρειαστείτε καπέλο εσείς και το μωρό σας.
- Να έχετε μαζί σας λίγο νερό, για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Καλοδεχούμενοι είναι και οι μπαμπάδες και όποιος άλλος από την οικογένεια ξέρει να "φορέσει" ένα μωρό με ασφάλεια! Κι αν δεν είστε σίγουρες πώς να το κάνετε, φέρτε τον μάρσιπό* σας, και θα σας βοηθήσουμε!

Link εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/992147800939487/*Κατάλληλος θεωρείται ο μάρσιπος που μπορεί να στηρίζει τα γόνατα του μωρού ελαφρώς πιο πάνω από το ύψος των ισχύων (τα πόδια δεν "κρέμονται"), είναι ανθεκτικός και ασφαλής για την ηλικία και το βάρος του μωρού και δίνει στον γονέα ελευθερία κινήσεων.

---
#Λαμία #Lamia_Babywearing #Babywearing #European_Week_of_Babywearing #babywearing_week #μάρσιπος #μειται #σλινγκ #meitai #mehdai #sling #ringsling #wrap #οικογένεια #γονείς #μητρότητα #θηλασμός #αγκαλιά #Λαμία_Θηλασμός

Απολογισμός Πανελλήνιου Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2017 (Δελτίο Τύπου)

08 Νοε 2017

“Στηρίζουμε τον θηλασμό - Μαζί!”

Με αυτό το σύνθημα, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερα...

8ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017

27 Οκτ 2017

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, διοργανώνει τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Περισσότερα...

Παρατήρηση από την αυλή του Αστεροσχολείου 2017-08-06

14 Αυγ 2017

Το σούρουπο της 6ης Αυγούστου, στο βόρειο προαύλιο του Αστεροσχολείου Υπάτης, τα μέλη του ΣΕΑΦ διοργάνωσαν μια μικρή αστροβραδιά για τους λάτρεις του νυχτερινού ουρανού. Αστρόφιλοι κάθε ηλικίας ήρθαν και με την καθοδήγηση των ερασιτεχνών αστρονόμων του Συλλόγου μας, κατεύθυναν τη ματιά τους μέσα από τα προσοφθάλμια των τηλεσκοπίων του ΣΕΑΦ,

Ο Μητροπολίτης στην Παναγία των Βαρδατών

14 Αυγ 2017
 

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου οι ευλογημένες ιερές ακολουθίες των Παρακλήσεων στην Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την διάρκεια των οποίων οι πιστοί καθημερινά κατέκλυζαν τους Ιερούς Ναούς προσκειμένου να ικετεύσουν την φιλέσπλαχνη Μητέρα Παναγία για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αλλά και για να δοξάσουν το άγιο όνομά της για όλες τις ευεργεσίες που παρέχει στο ανθρώπινο γένος.

Aparadektoi Facebook   Aparadektoi YouTube   Aparadektoi Twitter   Aparadektoi RSS

CW Λαμίας